Covoras Cadou🎁 si Livrare Gratuita🚚 la toate comenzile peste 400 RON. 🔥🔥🔥

Ghid de îngrijire a covorului - Cum să ai grijă de covorul tău - Câteva sfaturi

Ghid de îngrijire a covorului - Cum să ai grijă de covorul tău - Câteva sfaturi
Atunci când cumpărați un covor, trebuie să aveți grijă de el pentru a vă asigura că va dura cât mai mult timp. Pentru a vă ajuta în acest sens, am realizat un ghid de îngrijire a covoarelor!

Iată câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de diferite tipuri de covoare:
 

1. Fiți atenți la traficul intens

Nimic nu deteriorează mai repede un covor decât călcatul. Covoarele cu o țesătură mai groasă sunt rezistente și pot suporta mult trafic, dar fibrele și țesăturile delicate nu se vor descurca la fel de bine. Pentru a proteja covoarele delicate, nu le amplasați în zone cu trafic intens, cum ar fi bucătăriile sau holurile. Așezați covoarele în zone cu trafic redus, cum ar fi un dormitor sau o cameră ocazională. 

Când vine vorba de covoare rezistente, protejați-le de trafic prin scoaterea pantofilor de exterior atunci când intrați în casă. Asigurați-vă că le cereți oaspeților să facă același lucru atunci când intră sau vă viziteze casa. Călcatul în picioarele goale sau în șosete este, în general, mai ușor pe covorul dvs. decât cu pantofi. Îndepărtarea încălțămintei nu numai că protejează covorul, ci și împiedică murdăria exterioară inutilă de pe covor.

2. Aspirați-l în mod regulat

Pentru a scăpa de murdărie, pete și acarieni, trebuie să curățați covorul în mod regulat. Pentru a curăța covorul în mod corespunzător trebuie să faceți o serie de lucruri.

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să aspirați covorul în mod regulat. Aspirarea este un pas important, deoarece ajută la îndepărtarea murdăriei libere de pe covor și face procesul de curățare mai ușor pe termen lung. Vă recomandăm să folosiți accesoriul cu duză al aspiratorului, mai degrabă decât perii abrazive, rotative, care pot deteriora fibrele.

Atunci când folosiți produse de curățare, trebuie să fiți atenți la cele pe care le folosiți. Ca regulă generală, optați pentru produse care vor îndepărta praful, petele și bacteriile. Pentru rezultate exacte, optați pentru produse concepute special pentru materialul covorului dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur că produsul va deteriora covorul, faceți un test petic pe un colț al covorului unde eventualele efecte nu vor crea daune vizibile. Produsele de curățare pot fi costisitoare, așa că, dacă sunteți cam strâmtorat de bani și aveți multe covoare de curățat, încercați să folosiți apă caldă cu săpun lichid blând pentru a vedea dacă acest lucru dă rezultate.



3. Mergeți pe mâna profesioniștilor

Deși puteți curăța covoarele acasă, duceți-le ocazional la o curățătorie profesionistă de covoare pentru o curățare temeinică și pentru a scăpa de petele mai încăpățânate.
Înainte de a lăsa covorul la curățătorie, inspectați-l și informați lucrătorii de acolo, de orice problemă, astfel încât să vă asigurați că veți obține rezultatul pe care îl doriți de la acest serviciu.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!